Mijn Focus Fotografie | Privacy Verklaring
20920
page,page-id-20920,page-child,parent-pageid-1452,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Privacy Verklaring

Privacy Verklaring
Sinds 25 mei 2018 is elke onderneming, hoe groot of klein, verplicht om duidelijkheid te geven over de gegevensverzameling die plaatsvindt en wat daarmee gedaan wordt. Logischerwijs worden er persoonsgegevens verzameld, zodat er gecommuniceerd kan worden, afspraken nagekomen kunnen worden en de dienstverlening verbeterd kan worden. In dit document wordt de gegevensverzameling toegelicht voor de onderneming Mijn Focus Fotografie, waar, Pieter-Jan Pijnacker Hordijk (verder te noemen ‘eigenaar’ of ‘fotograaf’) eigenaar van is. Als er vragen zijn over onderstaande privacy verklaring, dan kan er contact gezocht worden met bovengenoemde eigenaar via e-mail (info@mijnfocus.nl) of per post op Prins Hendrikplein 3a, 2316 HG te Leiden. Tevens is bovengenoemde eigenaar Functionaris gegevensbeschermer van de onderneming.

 

Verzameling van data
Uw gegevens komen bij Mijn Focus Fotografie terecht doordat de klant contact heeft gezocht via de website (contactformulier) of via mail (mailserver). Dit is nodig om te kunnen communiceren. Hieronder staat data die verzameld worden:

  • Voor- en achternaam;
  • Adres- en factuurgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres, website en/of social media profiel;
  • Overige (persoons)gegevens die de klant zelf verstrekt (zowel via correspondentie als telefonisch);
  • Gegevens over surfgedrag op de website van mijnfocus.nl van de klant t.b.v. marketing;
  • Internetbrowser, IP-adres en apparaat type.

Het verzamelen van bovenstaande gegevens is noodzakelijk zodat er contact kan zijn met de klant t.b.v. de opdracht, informatieverstrekking over een opdracht of voor marketing doeleinden, om een trouwalbum op te kunnen sturen, om een factuur op te kunnen sturen, om te kunnen weten waar de fotograaf verwacht wordt, het kunnen analyseren van surfgedrag waardoor het aanbod voor de klant verbetert kan worden en meer afgestemd kan zijn op de voorkeuren van de klant, en als laatste voor andere administratieve en marketing doeleinden. Logischerwijs is samenwerking niet mogelijk als bovenstaande gegevens niet beschikbaar zijn. Bovenstaande gegevens worden niet openbaar gemaakt of ongevraagd aan derden gegeven, tenzij dit noodzakelijk is om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en tenzij in overleg de opdracht niet uitgevoerd kan worden en op zoek gegaan wordt naar een gelijkwaardige leverancier. Gegevens worden niet verkocht aan derdenDe gegevens voor de boekhouding worden, zoals verplicht door de Nederlandse Overheid, 7 jaar bewaard. Overige persoonsgegevens worden hierbij ook bewaard maar niet langer dan (strikt) nodig is.

 

Beveiliging gegevens
Met de bedrijven die de persoonsgegevens verwerken (vb. mailserver en website host) zijn afspraken gemaakt hoe zij met de gegevens om moeten gaan. Dit is vastgelegd middels zogenaamde verwerkersovereenkomsten. Daarnaast worden de elektronische apparatuur van de eigenaar beveiligd door o.a. Firewall software, wordt er gebruikt gemaakt van https en andere beveiligingssystemen om de website te beveiligen en worden zowel alle elektronica als de papieren opgeslagen in een afgesloten ruimte. Dit om ervoor te zorgen dat de gegevens van de klant zo goed mogelijk beschermd zijn tegen verlies, misbruik en ongewenste openbaarmaking.

 

Cookies
De website www.mijnfocus.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je device. Deze zorgen ervoor dat de website goed werkt en dat voorkeuren opgeslagen worden van de klant. Cookies kunnen niet gekoppeld worden aan personen en zijn daarom anoniem. Cookies zorgen ervoor dat de website beter ingericht kan worden.

Een klant kan zich afmelden voor cookies door dat in de internetbrowser te veranderen en op te slaan. Daar kan tevens eerder verkregen of gegeven informatie verwijderd worden via de instellingen van de browser. Derden kunnen ook cookies plaatsen op de website middels de social media buttons.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Klanten hebben het recht op inzage, aanpassing of het wissen van persoonsgegevens. Tevens heeft de klant het recht om toestemming in te trekken of te wijzigen voor de gegevensverwerking van de persoonsgegevens en/of voor de gegevensoverdraagbaarheid. Dit laatste heeft te maken met het doorsturen van gegevens naar derden. Dit kan middels een schriftelijke reactie gedaan worden naar info@mijnfocus.nl. Om er zeker van te zijn dat het de klant betreft die het verzoek indient, wordt er gevraagd om een kopie van een geldig identiteitsbewijs mee te sturen ter controle. Hierbij mogen de pasfoto, de MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer, en BSN nummer zwart gemaakt worden. Binnen 4 tot 8 weken zal er op je verzoek gereageerd worden.

 

Vragen of klachten
Mogelijk bestaan er na bovenstaande tekst nog onduidelijkheden of vragen of zijn er klachten. Die kunnen gestuurd worden naar info@mijnfocus.nl. Mochten er klachten zijn, dan kunnen die tevens gestuurd worden naar de Autoriteit Persoonsgegevens welke u hier kunt vinden: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/. Bovenstaande privacy verklaring kan te allen tijden gewijzigd worden zonder hiervoor de klanten te informeren. De meest recente versie zal staan op de website van www.mijnfocus.nl.

Enthousiast en overtuigd?

Kijk dan gauw of ik nog beschikbaar ben om jullie op de gevoelige plaat te zetten.